Praktijkinformatie

Ergotherapiepraktijk Bangerter is gevestigd op de 2e verdieping in het Gezondheidscentrum de Regentes. Er is een lift aanwezig. Op de 1e verdieping bevindt zich een aangepast toilet. De praktijk is bereikbaar onder nummer 06 34 64 36 40 of per mail op praktijk@ergotherapie-bangerter.nl

In de praktijk werken 2 ergotherapeuten, Dineke Bangerter-van der Molen en Bianca Stappers.

 

Dineke Bangerter-van der MolenDineke Bangerter

In 1991 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Heerlen (thans Hogeschool Zuyd). Na de opleiding ben ik naar Zwitserland vertrokken en heb daar 5 jaar met veel plezier in de revalidatie van mensen met neurologische en reumatische aandoeningen gewerkt. Ook was ik actief binnen de Zwitserse ergotherapievereniging, ik was bestuurslid van Kanton Aargau en afgevaardigde naar de landelijke kwaliteitscommissie.
Daarna volgde ik mijn grote liefde naar Frankrijk. Ik heb er ervaring opgedaan in verschillende werkvelden. Zo werkte ik o.a. op een revalidatieafdeling voor mensen met MS. In een Parijse thuiszorgorganisatie bevestigde zich voor mij datgene waar ik al langer van overtuigd was: dat mensen met problemen in hun dagelijkse functioneren het beste in hun eigen omgeving behandeld en geadviseerd kunnen worden. Ook de eventuele familie en/of andere betrokkenen kunnen op deze manier optimaal bij de behandeling betrokken worden. In de jaren dat ik hier werkte legde ik de grondslag om in Nederland mijn eigen praktijk te beginnen.
Sinds begin 2010 woon ik met mijn gezin in Den Haag. Ik begon met werken in een psychogeriatrisch verpleeghuis en in de 1e lijns. In september 2012 ben ik gestart met Ergotherapiepraktijk Bangerter. Ik vind na al die jaren nog steeds dat ik het mooite beroep heb dat er bestaat!
Ik ben actief lid van de intervisiegroep VEZH Haaglanden(vrijgevestigde ergotherapeuten Zuid Holland) en bestuurslid van het Regionale Ergotherapie Netwerk Zuid-Holland (REN). Uiteraard ben ik lid van onze beroepsvereniging Ergotherapie Nederland.

Ik heb mij gespecialiseerd in:

– niet aangeboren hersenletsel (NAH)
– chronische pijn en vermoeidheid
– sensorische integratie bij volwassenen
– EDOMAH (ergotherapie bij mensen met dementie en hun mantelzorger aan huis)
– preventie en behandeling van decubitus

dineke@ergotherapie-bangerter.nl
06 34 64 36 40
Inschrijfnummer Kwaliteitsregister Paramedici (KP): 79911141990

 

Bianca StappersBianca Stappers

Nadat ik in 1999 ben afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam & Omstreken heb ik een jaar in Oostenrijk gewerkt met verstandelijk en meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren. Terug in Nederland vond ik een baan in de zorg voor verstandelijk gehandicapten en ook in de ouderenzorg. Ik werkte vooral in de geriatrische revalidatie, zowel in het verzorgingshuis als bij mensen thuis. Van 2008 tot 2018 was ik ergotherapeut bij Sophia Revalidatie. Ik werkte op de klinische en poliklinische afdeling met mensen na een beroerte of ander hersenletsel en met een beenamputatie. Dit jaar ben ik mijn eigen praktijk gestart in Pijnacker. Op maandag en vrijdag werk ik bij Ergotherapiepraktijk Bangerter.

Mijn specialisaties:

– niet aangeboren hersenletsel (NAH)
– amputatie
– cognitieve revalidatie therapie (CRT)
– chronische pijn en vermoeidheid
– oplossingsgericht werken

bianca@ergotherapie-bangerter.nl
06 48 61 43 84
Inschrijfnummer Kwaliteitsregister Paramedici (KP): 19903088790

 

Belangrijke informatie wat betreft de praktijk:

AGB-code praktijk: 88-051356
AGB-code Dineke: 88-001895
AGB-code Bianca: 88-000239
Kamer van Koophandel inschrijfnummer: 56220952
BTW-nummer: NL107323552B01


kwaliteitsregister ergotherapeut Bangerter