Praktijkinformatie

Ergotherapiepraktijk Hand in Hand is gevestigd op de 2e verdieping in het Gezondheidscentrum de Regentes. Er is een lift aanwezig. Op de 1e verdieping bevindt zich een aangepast toilet. In de praktijk werken 2 ergotherapeuten, Dineke Bangerter-van der Molen en Astrid Bellinga.

Dineke Bangerter-van der MolenDineke Bangerter van der Molen

Sinds het begin van mijn eigen praktijk, eind 2012, ben ik steeds meer mensen met een neurologische aandoening gaan behandelen. Veelal zijn dit mensen die vanuit de neurologie of revalidatiegeneeskunde verwezen worden. Mensen met een TIA, een herseninfarct, na een whiplashongeval of een val op het hoofd. Omdat veel van mijn cliënten problemen hadden in prikkelverwerking ben ik me in de behandeling van problemen in sensorische informatieverwerking gaan scholen. Ik merkte al snel dat ik het oefenprotocol bij lang niet iedereen kon inzetten. Ik begon bij de mensen met een vertraagd herstel bepaalde persoonlijkheidskenmerken te herkennen. Toen ik in 2015 door een auto werd aangereden en op mijn hoofd viel was ook ik niet binnen een aantal weken hersteld. Dat wat ik bij mijn cliënten zag herkende ik bij mezelf. Ook ik was een pleaser, een harde werker, en had moeite mijn grenzen te bewaken.

Dit alles zette mij in beweging om te zoeken naar een andere benadering van klachten. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat lichaam en geest veel sterker met elkaar samenhangen dan we denken en dat psychosociale stressfactoren lichamelijke klachten kunnen veroorzaken en in stand houden. Denk aan de rol die dagelijkse zorgen en de emoties die ermee gepaard gaan spelen. Het is voor mij een uitdaging om met de cliënt achterliggende factoren op te sporen en aan te pakken.

Verder ben ik ook de betrokken ergotherapeut die mensen ondersteunt wanneer dagelijkse handelingen zoals koken, werken, aankleden, fietsen, eten of boodschappen doen moeizamer gaan of niet meer mogelijk zijn. Samen zoeken we dan naar oplossingen, naar een andere manier van doen, zodat betekenisvol handelen mogelijk blijft.

Ik vind na al die jaren nog steeds dat ik het mooite beroep heb dat er bestaat!

Ik ben actief lid van de intervisiegroep VEZH Haaglanden(vrijgevestigde ergotherapeuten Zuid Holland). Uiteraard ben ik lid van onze beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. Ik maak deel uit van het MS netwerk georganiseerd vanuit het Haaglanden Medisch Centrum en van het Neuronetwerk Haaglanden https://neuronetwerk.nl Hier staan ook de fysiotherapiepraktijken waarmee wij samenwerken.

Ik heb mij gespecialiseerd in:

– niet aangeboren hersenletsel (NAH)
– chronisch pijn en vermoeidheid
– SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten)
– sensorische integratie bij volwassenen (prikkelverwerking)
– EDOMAH (ergotherapie bij mensen met dementie en hun mantelzorger aan huis)

dineke@ergotherapie-hand-in-hand.nl
T 06 34 64 36 40
Inschrijfnummer Kwaliteitsregister Paramedici (KP): 79911141990
AGB-code praktijk: 88-051356
AGB-code persoonlijk: 88-001895
Kamer van Koophandel inschrijfnummer: 56220952

 

Astrid BellingaAstrid Bellinga

Wat als het even niet meer gaat.... Ergotherapie kan uitkomst bieden. 
Samen kijken naar wat er wel mogelijk is. Uw wensen staan centraal!


Toen mijn kinderen bijna volwassen waren besloot ik mij om te scholen tot ergotherapeut. Hiervoor ben ik werkzaam geweest als onderwijzeres, opbouwwerkster en maatschappelijk werkster.

De passie voor ergotherapie is eigenlijk al thuis begonnen. Door een chronisch ziekte van mijn moeder, hebben we vroeg geleerd thuis zelf dingen aan te passen om de zorg zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Ik heb de opleiding Ergotherapie aan de Artesis Plantijn te Antwerpen succesvol afgerond. Sindsdien heb ik ervaring opgedaan met fysieke revalidatie, neurorevalidatie, geriatrie en COPD. Ik heb gewerkt als ergotherapeut in Woonzorgcentrum, bij DVC St. Jozef, een centrum voor kinderen met cerebrale parese en bij de Nottebohm Kliniek, een rugschool voor mensen met houdings- en bewegingsproblemen en heb gewerkt bij de praktijk voor fysiotherapie en ergotherapie Langer Thuis in Den Bosch.

Ik volg regelmatig cursussen en workshops, want ik vind het belangrijk om goede zorg te blijven leveren.

 

Ik ben gespecialiseerd in:
- de Activiteitenweger; belasting en belastbaarheid
- COPD
- Cognitieve revalidatie
- Werkplekadvies
- Valpreventie

Extra aandacht heb ik voor:
- Handenrevalidatie
- Woningaanpassing

Ik ben actief lid bij de Regionaal Ergotherapeutisch Netwerk West Brabant-Zeeland,VEZH Haaglanden(vrijgevestigde ergotherapeuten Zuid Holland) en Neuronet Haaglanden (in oprichting)

astrid@ergotherapie-hand-in-hand.nl
T 06 24 77 32 66
Inschrijfnummer Kwaliteitsregister Paramedici (KP): 2991303609
AGB-code praktijk: 88-051644
AGB-code zorgverlener: 88-101048
Kamer van Koophandel inschrijfnummer: 65748409

 kwaliteitsregister ergotherapeut Bangerter