Wachttijden

Wachten is vervelend, ook in de apotheek.

Natuurlijk doen we altijd ons best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden.
Zo proberen wij ons werk zodanig in te richten zodat wij alles gereed hebben op het moment dat veel klanten ons bezoeken tussen 14:30 en 16:30. Wist u dat wij het meerendeel van de recepten pas rond 12:00-14:00 uur binnenkrijgen (ook als u ze de dag ervoor al heeft aangevraagd)?
Daarnaast zorgen we er natuurlijk voor dat onze bezetting optimaal is op dagen dat wij extra drukte verwachten, bijvoorbeeld voor schoolvakanties, voor en na het weekend of na een vakantie van uw huisarts.
Ook hebben wij sinds 2014 een afhaalautomaat op de hoek van de Regentesselaan en Galileistraat waardoor u uw medicijnen dag en nacht, vrijwel altijd zonder wachttijd kunt afhalen. 

Maar soms vergen speciale recepten bijzondere aandacht. In die gevallen kan het verwerken ervan extra tijd kosten, want we willen ons werk wel precies blijven doen. Ook vragen bepaalde geneesmiddelen extra uitleg omdat de toediening ervan anders niet optimaal is. Wachttijden voor anderen kunnen daardoor oplopen.

Wij krijgen ook wel eens vragen waarom niet iedereen aan de balie meehelpt. De reden is dat ook het werk op de achtergrond door moet gaan. Bijvoorbeeld voor klanten die slecht ter been zijn en hun geneesmiddelen tijdig bezorgd moeten krijgen. Ook beantwoorden we telefoontjes, hebben wij overleg met voorschrijvers en vinden er allerlei voorbereidende werkzaamheden en controles plaats. Daarnaast hebben wij ook stagaires die nog niet alles mogen en begeleiding nodig hebben.

 

 

 

 

Klik op het icoontje als u met de apotheek wilt chatten. U wordt doorgestuurd naar de website van de apotheek. Rechtsonder treft u dan de chatknop.